"Sıcak Nal" kapıya asılmaz!


İki Aylık Edebiyat Dergisi

8 Aralık 2011 Perşembe

ONLAR TOPLANTISI'NA DAVETLİSİNİZ

Sıcak Nal dergisi yayın hayatına Mart 2010'da başladı. Sıcak Nal'ı heyecanla hayal ederken, ne yayınlayacağımızı önceden bilmeyi reddettik, yeniyi kendi bilinmezliği içinde, kalıba sokmaya uğraşmadan kabul ettik. 'Başka bir öykü'ye, başka bir bakışa platform olmak, yaratıcı, yol açıcı girişimlere hem yer sunmak, hem de doğumlarına katkı yapmak istedik. Deneysel edebiyatla, avangardla, biat etmeyenle, vasatistan sınırını kaçak geçenlerle, kendi bildiğini yazanlarla flört etmeye dikkat ettik. Ne piyasaya göre hizaya girecektik, ne de kariyerist koalisyonlara metelik verecektik. Haliyle, bu kadar iddia bizi yordu! Boğazımız kurudu, Kadıköy'e indik. Derken, Kadıköy'de, aklımıza, neden her şey metinselmiş gibi davranıyoruz, yüzyüze de konuşalım, tartışalım, beraber olalım, beraber bakalım, ne yapacaksak yapalım ama bu sefer başbaşa yapalım dedik. Sıcak Nal adına bir dizi Öykü Günleri tertipleme fikri işte böyle doğdu. 'Onlar Toplantısı', 10 Aralık 2011'de, Kadıköy'de, Gümüş Kafe'de, bu seriyi başlatma gayesiyle açılacak. Herkes davetli.

“I. Sıcak Nal Öykü Günleri”, yazarlarımız Melike Koçak ve Selçuk Orhan'ın, saat 13:00'te, “Doğru Bildiğimiz Yanlışlar”ı konuşmasıyla açılacak. Koçak ile Orhan'ın 9. sayımızda öykü ortamımızın son onyıllarını tartışan metinleri yankı uyandırmıştı ve devamına dair talepler gelmişti. Şimdi bu konuşma o arzular için de bir yatak olsun diye düşündük. "Doğru'yu mutlak hayal etmeyen ama hareket halinde yakalamak isteyen esnek bir bakış gelişiyor gibi o kanalda. Düşünmeye başlamak için isabetli bir kanal olacağını umuyoruz. Koçak ile Orhan'dan sonra, saat 15:00'te, Cem Akaş ve Murat Yaykın, işin içine görselliği katacaklar, “Fotoğraftaki Hikâye”yi konuşacaklar. Bol bol fotoğraf da gösterecekler.

Sıcak Nal enerjisini çoğaltmak, tartışmalara sunumlara katılmak, yeni öykü günleri hayal etmek, kim bilir başka neler konuşmak, neler neler laflamak için, 10 Aralık'ta Kadıköy Gümüş Kafe'ye bekliyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder